• Byg nyt hus

  At bygge nyt hus er en stor og spændende opgave. Du får mulighed for at sætte dit helt personlige præg på processen og ikke mindst resultatet. Og vigtigst af alt, du får et hus, som er skræddersyet til din familie og Jeres behov.

  Beslutningen om at bygge nyt frem for at købe brugt er faktisk ikke så svær. Her vil vi kort gennemgå de faser, som du og din familie skal igennem, så I får en god og positiv oplevelse:

  1. Behov & økonomi
  2. Vælg byggegrund
  3. Vælg drømmehuset
  4. Byggeprocessen
  5. Flyt ind i færdigt hus

 • 1. Behov & økonomi

  To helt grundlæggede forudsætninger for et succesfuldt byggeprojekt er at få defineret familiens behov, og få klarlagt de økonomiske rammer. Det har aldrig været billigere at bygge selv. Byggeomkostningerne er lavere end de har været de sidste 5 år, og det samme gælder renteniveauet. Desuden oplever mange, at skattelettelserne giver lidt ekstra luft i økonomien. Så hvis I går med drømmen om at bygge eget hus, er 2014 året hvor der skal slås til!

  Få klarlagt familiens behov nu, og ikke mindst i fremtiden, inden I beslutter Jer for husets størrelse, udseende og indretning. Jo mere præcis ønskelisten er, jo nemmere er det at få arkitekten til at tegne det perfekte hus for netop Jer. At bygge selv er en unik mulighed for at få alle sine ønsker opfyldt uden at indgå de kompromis’er man altid gør, når man køber brugt.

  Før I beslutter Jer, er det en god ide at tage banken med på råd. Få overblik over familiens samlede økonomi – så I ved præcis hvad der er råd til. Det er vigtigt der er balance mellem behov, ønsker og økonomi så man undgår ubehagelige overraskelser.

  Ved at bygge selv får I optimal indflydelse på alle elementer der påvirker økonomien i årene fremover, ikke alene den månedlige husleje, men også energiforbrug, vedligeholdelse o.s.v. som oftest kan reduceres betydeligt i forhold til at købe et brugt hus.

 • 2. Vælg byggegrund

  Når I beslutter jer for at bygge selv, er det fristende at kaste sig ud i materialevalg og indretning. Den vigtigste beslutning er imidlertid, at vælge det område, hvor I vil skabe rammerne for fremtiden. Huset som skal bygges er blot en form der med årene kan moderniseres, og ændres i takt med jeres ønsker og behov. Det kan beliggenheden af grunden ikke! Det kan være I nu prioriterer udsigt til havet eller grønne marker højest, men om nogle år vil nærhed til skole og indkøbsmuligheder være vigtigere.

  Det kan ofte være svært at få det hele på en gang. Halfdans Vænge er udbygningen af det populære Digtervejskvarter, og denne beliggenhed opfylder faktisk rigtig mange ønsker; nærhed til Næstved by og indkøbsmuligheder med nærhed til skoler, børnehaver, og natur med mulighed for mange fritidsaktiviteter. Herudover er det en optimal løsning i forhold til de økonomiske rammer.

 • 3. Vælg dit drømmehus

  Inspiration til drømmehuset findes overalt, og på drømmestadiet er der ingen begrænsninger. Lad Jer inspirere af omgivelserne, indsaml information, brug fantasien og tænk over hvad I allerbedst kunne tænke jer, hvis I selv kunne bestemme. En gammeldags murermestervilla i 2 plan? En ét-plansvilla med separat børneafdeling? Et lavenergi træhus? Den bedste inspiration får I bl.a. ved at køre rundt i området og kigge på andre huse, tage billeder, gå på boligudstillinger, kigge i boligmagasiner eller surfe på nettet.

  Her er et par inspirerende links:
  www.bobedre.dk
  www.nyehuse.dk
  www.boligmagasinet.dk
  www.boligeksklusiv.dk
  www.fremtidensparcelhuse.dk
  www.komforthusene.dk
  www.detgroennehus.dk

  Når I har besluttet Jer for hvilken type hus der opfylder Jeres drømme kan I enten finde en typehusproducent og få tilpasset et typehus til netop Jeres behov eller I kan kontakte en arkitekt og få tegnet et nyt hus helt fra bunden. Dette er uden tvivl den mest spændende fase i hele processen.

 • 4. Byggeprocessen

  Selve byggeprocessen starter med at vælge de rigtige rådgivere. Det er den bedste sikkerhed for en større og omfattende proces kan køre let og smertefrit. Jeres rådgivere vil typisk også have erfaring i valg af de partnere, som I skal benytte i processen, f.eks. arkitekt, typehus firma, byggemester/entreprenør, o.s.v. Det er vigtigt, at vælge en partner I har tillid til. Det handler om at respektere Jeres ønsker, og overholde de indgåede aftaler, såvel de tekniske, tidsmæssige og økonomiske.

  Vi arbejder bl.a. sammen med HusCompagniet og NytHjem, som over tiden har vist sig at være en troværdige og pligtopfyldende partnere, som også arbejder med de værdier, som vi finder vigtige i forbindelse med at bygge et nyt hus. Når først de rette partnere er valgt, og aftalerne er forhandlet færdige, kontrakterne underskrevet, er det tid til at begynde at glæde sig til Jeres nye liv. Her er lidt inspiration til byggerådgivning som er værd at bruge lidt tid på, når I først har besluttet at bygge selv:

  www.nythjem.com og www.huscompagniet.dk og www.bolius.dk

 • 5. Flyt ind – og lad drømmene gå i opfyldelse

  Så står det der – drømmehuset. Du og familien er nu er klar til at flytte ind og gøre det til Jeres nye hjem. I synes nok processen har været lang og tidskrævende, men det har været hele indsatsen værd. Det er den ultimative tilfredsstillelse, at være med til at skabe sit eget hus, og få lige det man altid har drømt om – uden at gå på kompromis